Hírek

2020. május. 06.

Az elmúlt hetekben gyorsan fejlődtek a szőlő hajtásai és láthatóvá váltak a virágkezdemények. A hajtások hossza a legtöbb fajtánál meghaladja a 20 cm-es hajtáshosszt. A nagyobb lombfelület nagyobb tapadási felületet is jelent a kórokozó gombák számára. A gyakori, kis mennyiséget jelentő esőzések, vagy az egy alkalommal lehulló nagy mennyiségű csapadék és a meleg napok hatására a szőlő lisztharmat áttelelő képleteiből kiszabadulhatnak az első fertőzést okozó spórák.

2020. április. 29.

Tisztelt Partnereink!

Termékkínálatunkban megjelent a NEMASOL 510 g/l metam-nátrium = nátrium-N-metil ditiokarbamát hatóanyagot tartalmazó folyékony talajfertőtlenítő szer.

További információkért és felhasználási javaslatokért keressék fel a termék adatlapját:

https://agroterm.hu/termekek/nemasol

 

2020. április. 24.

A virágzás időszakában jellemző időjárás az almák számára sem volt ideális. A hűvös, olykor fagyos éjszakák több megyében várhatóan jelentős termésveszteséget okoztak. A megmaradt és kötődni képes virágokat, fákat most különösen óvni kell a kártevők, kórokozók és a növénykondíció gyengüléséből fakadó betegségektől. Az első levelek megjelenésétől az almafa lisztharmat tüneteivel találkozhatunk, amelyek lisztszerű bevonatai jól láthatóak a leveleken.

2020. április. 16.
Meggy virág

A meleg tavaszi időjárást követően a lehűlés a virágzó gyümölcsfákon károsodást idézhetett elő. A virágzás időszaka a növény számára az egyik legérzékenyebb időszak, ezért az ilyenkor a gyümölcsfát érő szélsőséges időjárás, fizikai hatások vagy tápanyaghiányos állapotok gyengítik a növény természetes ellenálló képességét kórokozókkal, kártevőkkel szemben.

2020. április. 02.

Tisztelt Partnereink!

Sok kérdést kapunk az Agrokén házi kerti felhasználásával kapcsolatban, ezért most összegyűjtöttünk néhány információt a megfelő dózisok kialakításához.

 

2020. március. 30.
Puszpángmoly

A tavaszi fagyveszélyes időszakok elmúlásával bátran telepíthetjük a fagyérzékeny növényeinket is a kertbe. Több beltéri cserepes növény hálálja meg, ha a tavaszi, nyári időszakban, cserépben, vagy kiültetve a szabadban növekedhetnek. A helyük megválasztásakor az elsődleges szempont az legyen, hogy a növény milyen fényt igényel, bírja e az árnyékos félárnyékos, vagy napos helyeket. A tápanyagigény és talajigény sem elhanyagolható a kiültetéskor, és jó, ha ezeket a feltételeket már az elején biztosítjuk.

2020. március. 19.

A virágzás időszakában, különösen, ha az időjárás párás, csapadékos akkor a mandula, kajszibarack, és a meggy, mint fő gazdanövények virágán keresztül fertőzhet a monilinia. A fertőzés gyors lezajlása után már hiába védekezünk, a virágok elhalnak, az ágrészeken fejlődő levélkezdemények elszáradnak, a hajtásokon mézgacseppek jelennek meg.

2020. március. 09.
Rügypattanás meggyen

Március elején lassan emelkedik a hőmérséklet és közeledünk a lemosó permetezés ideális időszakához. Ha véget ér a csapadékos periódus és megindul a rügypattanás, akkor ne késlekedjünk a lemosással! Ebben a növényi állapotban gyéríthetjük a legtöbb kórokozót. Tervezzük a kezelést akkor, amikor a napi maximum hőmérséklet tartósan meghaladja a 10 C◦-ot és a kezelést követően nem várható csapadék.

2019. október. 30.

Tisztelt Vásárolóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az IPAM 40 talajfertőtlenítő szer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye 2020-ban június 1-től szeptember 28-ig lesz érvényes, így kérjük Önöket, hogy megrendeléseiket ennek figyelembevételével tegyék meg!

2019. október. 08.

Tisztelt Partnerünk!

 

Tekintettel arra, hogy az AGROTERM KFT a réz hatóanyag tartalmú növényvédő szerek újraengedélyeztetési eljárása során a Miltox Special Extra, Rézkén 650 SC és Rézoxiklorid termékekre nem adott be engedélyezési kérelmet, a NÉBIH ezen termékek forgalomba hozatalát a mellékelt  dokumentumok alapján visszavonja.

Oldalak

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén