Szakmai anyagok

AKG növényvédő szer felhasználásának korlátozásai - az Agroterm Kft. termékeire vonatkozóan

A Vidékfejlesztési Program agrár-környezetgazdálkodás támogatásának kifizetése során a 2017. évben meghatározott korlátozások a növényvédőszer felhasználásban, valamint az Agroterm Kft. által forgalmazott és az egyes előírás csoportokban használható növényvédőszerek.

Lemosó permetezés a gyümölcsösökben

A kórokozók és kártevők egy jelentős csoportja áttelelő alakjaikkal a fiatalabb vagy az idősebb fás részek felületén, azok kéregrepedéseiben a törzsek tuskórészén, a gyökérnyakon, a metszési felületek környezetében és a vesszők rügyeiben vészelik át a számukra kedvezőtlen téli időszakot (pl. vértetű, almalisztharmat). Számos kórokozó a nyugalmi időszakban is aktív: alacsony hőmérsékleten szaporodik (pl. az őszibarack tafrinás levélfodrosodását okozó gomba), vagy a sérüléseken, repedéseken a kezeletlen metszési felületeken fertőz (pl. a kajszi gutaütését előidéző kórokozók).

Védekezés a szőlő peronoszpóra ellen

A szőlő peronoszpóra a levelet és a fürtöt is megtámadja. Tüneteiként a fiatal leveleken sárgás-zöld kör alakú olajfoltokat figyelhetünk meg, a fonákon a gombaszaporító képletei fehér penészgyepet okoznak, ezek később bebarnulnak és beszáradnak. Az erősen fertőzött levelek elszáradnak és lehullnak. A fürtök zsendülésig fogékonyak a fertőzésre, a kocsányok, a virágok és a fiatal bogyók besárgulnak, fehér penészgyep jelenik meg rajtuk, majd elszáradnak. A nagyobb borsó nagyságú bogyók lilás színűvé színeződnek, majd összetöppednek és elszáradnak.A peronoszpóra a lehullott leveleken telel át.

Az Agroterm Kft készítményeinek alkalmazása az „AKG gazdálkodásban”

A mellékelt táblázat az Agroterm Kft. készítményeinek alkalmazását tartalmazza „AKG gazdálkodásban”.

A táblázat megtekintéséhez kérjük, kattintson az alábbi dokumentumra (agroterm_akg.pdf).

 

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén