Permetezési tanácsok gyakori esőzések idején

A júniusban lehulló heves, gyakran nagy mennyiségű csapadék, néhol erős szél befolyásolja a növényvédelem, permetezéseink hatékonyságát. A kiskertekben ugyan úgy nehéz a növényvédő szerek megválasztása, mint a nagyüzemekben ebben az időszakban. A csapadékmentes napokon végezzük el a permetezést, hogy a kezelés végétől számítva legalább 2 óra teljen el a következő csapadék érkezéséig, hogy a hatóanyag a növény felszínén ki tudja fejteni hatását, a szisztemikus készítményeknél fel tudjon szívódni.

Ha a levél benedvesedésével járó csapadék hull ezen időszakon belül, akkor a kezelést meg kell ismételni, mert valószínűsíthetően a kívánt hatás akadályozott és elmarad. A felületen ható kontakt készítmények hatása még kevésbé garantált a csapadékos periódusban. Ezekkel a növényvédő szerekkel a permetezést gyakrabban kell elvégezni, a hatás elérése érdekében. A tapadás és terülés fokozása érdekében vegetációs időben is használható olajtartalmú készítmény az OLAJOS RÉZKÉN, amely nem perzsel, jól terül és a nehezen elérhető növényi részeken is kifejti hatását.

Almában eredményesen használhatjuk az alma ventúriás varasodása, szőlő peronoszpóra és lisztharmat ellen is. Ügyeljünk arra, hogy erős napsütésben, 25 ◦C feletti hőmérsékletnél ne használjuk! A gyakori esőzések idején ritka az az időszak, amikor a száraz levelet permetezhetjük. A kálcium és kéntartalmú lombtrágyaként használható PERETRIX CA+S a ként poliszulfid formában tartalmazza.

A kálcium a növények ellenálló képességét, egyenletes gyökérnövekedését biztosítja. Felelős a szénhidrát anyagcsere megfelelő működéséért. A kén a növényi fotoszintézishez elengedhetetlen, fontos a fehérjék, vitaminok felépítésében. A PERETRIX CA+S előnyös tulajdonsága, hogy a nedves levélfelületre is kijuttatható valamint az említett tápelemek biztosítása mellett a levélfelületen az elemi kénnél jobb hatásfokkal alkalmazható. Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni! Réz tartalmú anyagokkal nem keverhető!

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén