Lemosó permetezés - A megelőző védelem

Ugyanúgy, mint az embereknél, a növényeknél is az egyik legfontosabb feladat a betegségek megelőzése.

Számtalan technikai védelem mellett az egyik legfontosabb megelőző védelem a lemosó permetezés. A lemosó permetezést már valószínűleg mindenki elvégezte, de a jövőre nézve azonban néhány fontos dolgot jó, ha tudunk.

Az Agroterm Kft. készítményei közül lemosásra is engedélyezett készítmények:

  1. Agrokén, amelyben a poliszulfidkén és a finomított olaj gomba és rovar kártevők is hatásos. A biológusok a poliszulfidkenet még a mai napig is a leghatékonyabb formájú kénnek tartják. Az olaj pedig az általánosan ismert „levegő elvonásos” technikával működő hatóanyag. Az Agrokén lemosót rügypattanáskor kell alkalmazni.

 

A szükséges permetlé mennyiség és a bele való Agrokén mennyisége az alábbi táblázat alapján könnyen meghatározható:  

1 liter permetlébe: 0,025 l(kg)-0,05 l(kg) Agrokén szükséges

Törzs-körméret

cm-ben

Permetlé-szükséglet

l/fa

20

3

30

5

40

10

50

15

60

20

70

25

80

30

90

35

100

40

110

45

120

50

130

60

140

70

150

75

 
  1. Bordóilé Neo, Bordóilé+Kén Neo növényvédőszerek: A Magyarországon jelenleg engedélyezett készítmények közül az egyik legapróbb szemcséjű réz hatóanyagot tartalmazó permetszerek, amely miatt csökkentet réz mennyiség is elegendő a megfelelő hatás eléréséhez. A Bordóilé Neo  a monília gomba elleni védekezés egyik legfontosabb fenofázisában a virágzásban is engedélyezett készítmény az engedély okiratában szereplő fajtákban.
  2. Az Olajos Rézkén az egyik univerzális lemosó permetező szer. Gomba (lisztharmat és peronoszpóra félék ellen egyaránt), rovarölő hatás egy készítményben. Már megkezdtük a termék későbbi (vegetációban) időszakban történő felhasználásához szükséges biológiai kísérleteket alma és szőlő kultúrában. Reméljük, a vizsgálati eredmények alapján az engedélyokiratában is szerepelni fog ez az új felhasználási lehetőség.
  3. IPAM-40 általános talajfertőtlenítő szer: ezen kívül csak még egy hasonló hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyezett ma országunkban. Amikor talajfertőtlenítő szert választunk, ne felejtsük el, hogy ez a készítmény nem csak rovarok, hanem fonálférgek, gombák és gyommagvak  gyérítésére is alkalmas!

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén