IPAM 40 engedély

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy az Ipam-40 általános talajfertőtlenítő szert már csak szükséghelyzeti engedéllyel lehet felhasználni.

Amennyiben továbbra is fel szeretnék használni a terméket csak akkor tehetik meg ha az Agroterm Kft. 120 napos időtartamra engedélyt kér az engedélyező hatóságtól.

A kérelemhez meg kell adnunk a termelők adatait is. Ezért kérjük, szíveskedjenek a csatolt termelői regisztrációs adatlapot kitöltve mielőbb (ne csak a kereskedőnek átadni, hanem) az Agroterm Kft-nek is megküldeni postán vagy elektronikus levélben.

Miután megkaptuk az engedélyt a termelői regisztrációs adatlapot meg kell küldeni a területileg illetékes kormányhivatalhoz. A hivatal által lepecsételt adatlap bemutatása alapján vehetik meg a készítményt ott ahol leadták az adatlapot.

Levélcím:  Agroterm Kft.

8182

Peremartongyártelep

Pf.:29.

E-mail cím:

agroterm [at] agroterm.hu

vagy

laszlo.molnar [at] agroterm.hu

Az alábbi felhasználási útmutató segítséget ad a termelői adatlap kitöltéséhez.

Felhasználásra vonatkozó előírások:

Talajfertőtlenítő szer talajlakó gombák, rovarok és fonálférgek irtására, gyommagvak ritkítására.

Felhasználható ültetés és vetés előtti általános talajfertőtlenítésre, valamint palántanevelő ágyak kezelésére.

Szabadföldön talajba injektálással vagy csepegtető öntözéssel juttatható ki. Zárt termesztő berendezésben kizárólag csepegtető öntözéssel. A csepegtető öntözésnél a talajt gázzáró fóliával kell takarni.

Szabadföldi használat:

- Dohány, zöldség (burgonya, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér) és dísznövénykultúrák talajának fertőtlenítésére ültetés, palántázás előtt legfeljebb 42 ml/m2 mennyiségben.

 - Alma, körte, csonthéjas gyümölcsök és borszőlő telepítések talajának általános fertőtlenítésére a talajtípustól függően 350-420 liter/ha mennyiségben.

 - Sekélyen gyökerező bogyós kultúrák (szamóca, málna, ribiszke) telepítése előtt, valamint szaporító iskolák általános talajfertőtlenítésére 300-420 liter/ha mennyiségben a talajtípustól függően.

Üvegházi használat:

Dohány, zöldség (zöldpaprika, paradicsom, uborka, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), bogyós gyümölcsök és dísznövénykultúrák talajának fertőtlenítésére ültetés, palántázás előtt legfeljebb 42 ml/m2 mennyiségben.

Cserepezéshez használt föld fertőtlenítése: Talajgombák (Fusarium sp., Verticillium sp.) ellen 80-100 ml/m2 , szabadon élő és cisztaképző fonálférgek ellen 100-200 ml/m2 adagolásban.

Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy az IPAM 40 általános talajfertőtlenítő szer ugyanazon területen háromévente egyszer alkalmazható, legfeljebb 420 l/ha (zárt termesztő berendezésekben 42 ml/m2) mennyiségben!

A szert permetezéssel kijuttatni tilos!

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén