Pyranica 20 WP atka- és rovarölő permetezőszer

Pyranica 20 WP - Nedvesíthető por alakú atka- és rovarölő permetezőszer

Almában a szert előrejelzésre alapozva kell kijuttatni tavasszal, a piros gyümölcsfa-takácsatka 60-70%-os lárvakelésekor, illetve vegetációban, ha a levelenkénti atkaszám eléri az átlagos 2-3 mozgó alakot. A készítmény hosszú hatástartamú. Levéltetvek ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés alapján a tavaszi nemzedékek ellen, illetve a nyár végén visszarepülő ivaros pár megjelenésekor kell elkezdeni.
Körtében körte-levélbolha ellen kora tavasszal az áttelelő kifejlett egyedek, illetve a fiatal L1-L2 lárváik ellen célszerű a védekezéseket irányítani. A kezelések idejét előrejelzés alapján és nem programszerűen javasolt elvégezni.
Szőlőben levélatka, takácsatka, gubacsatka ellen a kora tavaszi áttelelő nemzedék megjelenésekor, előrejelzésre alapozva, a rügygyapotos állapotot követően, az első lomblevelek megjelenésekor közvetlenül javasolt védekezni. A nyári nemzedék ellen célszerű júliusban védekezni, így megakadályozva a telelőre vonulást. Ez a kezelés a következő évi populációt is gyéríti. A nyári védekezéseknél a magasabb dózis alkalmazása indokolt.
Szabadföldi- és fűszerpaprikában kétfoltos takácsatka ellen a védekezéseket tömeges lárvakeléskor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal javasolt megismételni.
Vetőmag előállító kukoricában károsító takácsatkák ellen a növényeken történő felszaporodásuk kezdetén kell a készítményt kipermetezni. A kártevő egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezéseket akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található. Szükség szerint egy alkalommal javasolt megismételni a permetezést legkésőbb viaszérésig.

A növényvédőszer felhasználására vonatkozó előírások:

Kultúra Károsító szer
mennyiség
kg/ha
víz
mennyiség
l/ha
10 liter permetléhez
szükséges szer
mennyisége (gramm)

alma

takácsatkák,
levéltetvek
0,25 1000-1500 3
körte körte-levélbolha 0,75 1000-1500 8
szőlő

takácsatkák,
szőlő-levélatka,
gubacsatka

0,25-0,50 800-1000 3-5
paprika
(szabadföldi)
kétfoltos
takácsatka
0,125 300-400 3
kukorica (vetőmag előállító kukorica) takácsatkák 0,25-0,50 300-500 -

Légi kijuttatás nem engedélyezett!

Biztonsági adatlap: 

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén