Nevibes Special SC

A Nevibes Special SC felhasználható napraforgóban, gyümölcsösökben, faiskolákban, erdei tű- és lomblevelű kultúrákban nyulak, őzek, szarvasok rágása által okozott károk megelőzésére, illetve csökkentésére. A vadkárcsökkentő szer a védendő felületen fehér színű bevonatot képez, színével és kellemetlen rágási tulajdonságaival tartja távol a károsító állatokat.

A készítmény munkaegészségügyi szempontból 2-3 óra száradás után nem jelent kockázatot, élelmezésegészségügyi szempontból gyakorlatilag nem veszélyes.

Felhasználási javaslatok

Fás szárú kultúrákban: a Nevibes Special SC felhasználandó mennyisége a kultúrától, a tőszámtól, az egyedek nagyságától és a kijuttatás módjától függően fás szárú növényeknél 20 - 40 l/ha.

A készítmény vízzel történő alapos összekeverés után pillanatzáras permetezőgéppel vagy kézi szórópisztollyal kell felhordani a védendő felületre (fatörzsek, vázágak, hajtások, hajtáscsúcsok stb.), azok egyenletes befedéséig. A kezelést elsősorban a fák nyugalmi állapotában, november - december hónapokban, fagymentes időben javasoljuk elvégezni. A Nevibes Special SC készítményt ecseteléssel is ki lehet juttatni. Ebben az esetben vízzel 1:1 arányban kell higítani. A fenti koncentrációban a faiskolai vagy a friss telepítésű ültetvényekben csak a koronás oltványok törzse kezelendő, a suhángok kezelése általában nem javasolt.

Idősebb ültetvényekben ajánlatos a vázágak kezelése is.

A jól elvégzett kezelés a csapadéktól, főként az eső mennyiségétől függően 2 - 3 hónapra védelmet nyújt. A kezelés szükség esetén megismételhető.

A Nevibes Special SC permetezhető vadkár csökkentő szer rendeltetésszerű használat esetén nem fitotoxikus, egyes esetekben a már kihajtott hajtások védelmére is használható. (Ez esetben jobban fel kell higítani és növényvédelmi szakértő véleményét is ki kell kérni!)

Napraforgónál 2-4 lombleveles állapotban célszerű a permetezést elvégezni Nevibes Speciallal, ez mezei nyúl ellen elegendő védelmet ad.

Nagy táblák esetében a szegélykezelés (16 – 20 m) is elegendő védelmet adhat, ekkor az alkalmazandó szermennyiséget a kezelt terület alapján kell kiszámolni.

A készítményt mindig száraz időben, száraz növényekre juttassuk ki!

Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Biztonsági adatlap: 

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén