2021. október. 13.

Válasszuk a megbízható, hazai gyártású BORDÓILÉ NEO SC-t!
A tavasszal felreppent hírek szerint a réz bázisú növényvédő szerek használata után esetenként hosszú idő alatt lebomló nem megengedett szermaradék halmozódhat fel a gyümölcstermő növényekben. Ennek egyik feltételezett oka a készítmények esetleges foszetil-Al, ill. foszfit szennyezettsége. Fontos tudni, hogy ezek a hatóanyagok jelen lehetnek az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett természetes eredetű termésnövelő anyagokban (pl. állati eredetű, vagy zöldtrágya), biostimulátorokban (pl. algakivonatok) és a talajban is.

2024. április. 18.

A nyárias időjárással jellemezhető április eleje után beköszöntött a csapadékos időjárás, ami a lehűlés ellenére biztosítja számos kórokozó aktivizálódását. A következő példákon keresztül láthatjuk, mikor mire kell figyelemmel lenni ahhoz, hogy a várható termés veszteséget csökkentsük. Az őszibarack tafrinás levélfodrosodása jó példa a hidegtűrő és korán fertőző gombára. Az érzékeny fajtákon okozott levéltorzulásokat érdemes eltávolítani és a csapadék mentes napokon javasolt felszívódó szerrel permetezni. A beteg levelek eltávolítása után a permetezéssel egy időben a levélen keresztül ható növénykondicionáló készítmény kijuttatása is javasolt.

2024. március. 22.

A gyümölcsfák a rügyfakadástól a fővirágzásig tápanyagigényes és stresszekre érzékeny perióduson mennek keresztül. Ha nem megfelelő a tápanyag ellátottságuk, a tápanyag felvételét károsítók tevékenysége gátolja, az időjárás változékony, szélsőséges, a fák terméskötődése és betegség ellenállósága csökken. A túlzottan hideg időben a beporzók sem tevékenykednek, ami csökkentheti a megfelelő termésmennyiség elérését.

Az Agroterm Kft. kb. 25.000 m2 területen helyezkedik el. Infrastruktúrája kiépített, közúti és vasúti anyagszállításra egyaránt van lehetőség. A társaság rendelkezik a tevékenység folytatásához szükséges engedélyekkel, 2002-ben bevezette és működteti az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert a növényvédőszerek, szerves és szervetlen vegyianyagok gyártása és forgalmazása területén.

Térkép

Útvonal az Agroterm Kft. bejáratához

Válaszolunk kérdésére

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén

Szezonális ajánlatunk - Borkén