Microthiol Special

Kultúra Károsító készítmény (kg/ha) permetlé (l/ha)
kalászosok (búza, árpa, tritikálé, rozs, zab) lisztharmat 5,0 250-400
almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) lisztharmat, atkák (gyérítés) 3,0-7,0 600-1200
csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, kajszi, szilva) lisztharmat, levéllikasztó, gombák 5,0-7,0 600-1200
bogyósok (málna, szeder, köszméte, piros ribiszke, fekete ribiszke, szamóca) lisztharmat 3,0-7,0 600-1200
szőlő lisztharmat, atkák (gyérítés) 2,0-5,0 600-1200
petrezselyem, uborka lisztharmat 3,0-5,0 400-600

Javasolt növényvédelmi technológia:

25 °C felett - az esetleges perzselések elkerülése érdekében - a készítmény nem alkalmazható! A szer alkalmazásakor figyelemmel kell lenni egyes növényfajták kénérzékenységére. A készítmény hatásossága nedvesítőszer hozzáadásával és nagy permetlémennyiség használatával fokozható. A kezelés során törekedni kell a tökéletes permetléborításra, különösen a levelek fonákán.

Kalászosokban (búza, árpa, tritikále, rozs, zab) az első kezelést tavasszal, a lisztharmat tünetein) megjelenésekor, szárbaindulás kezdetén, a második kezelést kalászhányás végén, virágzás elején célszerű elvégezni.

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) virágzás előtt 5,0-7,0; virágzás után 3,0-5,0 kg/ha-os dózisban célszerű kijuttatni. A permetezést egérfül állapotban kell megkezdeni és legfeljebb 7-10 naponként, fertőzési nyomástól függően célszerű megismételni.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, kajszi, szilva) levéllyukacsosodás és lisztharmat ellen 5,0-7,0 kg/ha-os dózisban célszerű felhasználni. Az első permetezést fertőzésveszélyes időszakban legkésőbb a tünetek megjelenésekor ajánlott elvégezni, és legfeljebb 7-10 naponként, a fertőzési nyomástól függően lehet megismételni.

Bogyósokban (málna, szeder, köszméte, piros ribiszke, fekete ribiszke, szamóca) lisztharmat ellen virágzás előtt 5-7 kg/ha, virágzás után 3-5 kg/ha mennyiségben célszerű kijuttatni.

Szőlőben virágzás előtt 2,0-5,0; virágzás után 2,0-3,0 kg/ha-os dózisban kell végrehajtani a kezeléseket. A védekezést 2-4 leveles hajtáshossznál célszerű elkezdeni, és 7-10 naponként, a szőlőfajta fogékonyságától és fertőzési nyomástól függően meg lehet ismételni. A szőlő intenzív fejlődési szakaszában a készítmény felhasználható a felszívódó szerek kontakt kiegészítőjeként, ugyanazon dózisokban.

Petrezselyemben és uborkában a kezelést a fertőzés megjelenésekor célszerű végrehajtani, és szükség esetén 1-3 alkalommal meg lehet ismételni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén