Bordóilé NEO SC gombaölő szer

folyékony, kontakt hatású gombaölő szer

vizes szuszpenzió koncentrátum

 

Hatóanyaga: 350 g/l Bordeaux-i keverék

Felhasználható:

almatermésűekben, szőlőben, burgonyában, zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, zöldborsó, zöldbab) gombabetegségek ellen.

Ökológiai gazdálkodáshoz is ajánlott készítmény!

III. forgalmi kategóriájú szer.

 

 

Felhasználási javaslat:

kultúra

károsító

a kijuttatáshoz szükséges

 

élelmezés-egészségügyi várakozási idő

(nap)

szer mennyisége

víz

l/ha

házi kertben ml/10 liter permetlébe szüks. szer

(1000l/ha vízzel számolva)

almatermésűek

tűzelhalás, varasodás

5

800-1500

50 ml / 10 liter

10

szőlő

peronoszpóra

5

600-1000

65 ml / 10 liter

21

burgonya

burgonyavész

5

400-600

50 ml / 10 liter

21

paprika, paradicsom

gombabetegségek (kivéve: lisztharmat, szürkerothadás

0.5-1 %

400-1500

20 – 40 ml / 10 liter

7

uborka, zöldborsó, zöldbab

5

Almatermésű kultúrákban a tűzelhalás és a varasodás ellen a készítmény megelőző jelleggel rügyfakadástól a zöldbimbós állapot végéig 2-3 alkalommal javasolt kijuttatni. A kezeléseket 7-10 naponként nagy lémennyiséggel javasolt végrehajtani. A termés után a készítmény záró permetezésre ismét felhasználható a rézérzékenység és a perzselési veszély figyelembe vételével. A faiskolai alany-, csemete- és oltványkertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzési időszakot megelőzően kell elkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a kezeléseket 7-14 naponként, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával célszerű megismételni.

Szőlőben peronoszpóra ellen az előrejelzésre alapozva megelőző módon az első kezelést általában akkor kell elvégezni, amikor a hajtások átlagos hossza eléri a 20-25 cm-t. A kezeléseket a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt végrehajtani.

Burgonyában burgonyavész elleni permetezéseket az előrejelzés alapján megelőző jelleggel már a virágzás kezdetén célszerű elkezdeni, majd a fertőzési helyzettől függően 8-12 naponta célszerű megismételni.

Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, zöldborsó, zöldbab) gombabetegségek (kivéve lisztharmat, szürkerothadás) és baktériumos betegségek ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell megkezdeni és a fertőzési helyzet alakulása szerint 2-3 alkalommal 7-14 naponként célszerű megismételni. Zöldborsó, zöldbab esetén tapadást fokozó szer használata javasolt!

 

 

A készítmény kizárólagos forgalmazója:

CHEMINOVA Magyarország Kft.
1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 25/A 2.em. 5.
Tel: 06 1/336-2120

A készítményről részletesebb tájékoztatót az alábbi honlapon talál:
www.cheminova.hu

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén