Hírek

2017. október. 31.

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Olajos Rézkén felhasználási köre kibővült és a továbbiakban már vegetációban is használható.
További felhasználási  információkért keressék fel a termék adatlapját, az ehhez kapcsolódó engedélyokirat pedig az alábbi linken elérhető: OLAJOS RÉZKÉN

2017. október. 11.

Ahogy az éjszakai hőmérséklet egyre alacsonyabb, a kártevők telelő helyük keresésére indulnak. Vannak, amelyek védetten, a talajban, vagy a fák kérge alatt vészelik át a hideget, de vannak olyanok is, amelyek csupán levélszövedékkel veszik körül magukat a hideg elleni védelem érdekében. Az utóbbi években felszaporodó és nagy károkat okozó puszpángmoly lárvája a levelek szövedékében telel és a tavasz kezdetén azonnal megkezdi kártételét. Bármilyen zord a tél, a levéltetvek átvészelik a telet tojások, vagy kifejlett állapotukban.

2017. szeptember. 19.

Az ősz beköszöntével, vagy betakarítás után áttelelő növényeink is készülnek a télre. A levelekben lezajló anyagcsere folyamatok hatására sárgulnak, színeződnek, lehullanak a levelek. Az addig zsenge, zöld hajtások már a nyár közepétől érnek, fásodnak, ellenállóvá válnak a hidegnek. Ez a folyamat zajlik le a károsítók esetében is. A lisztharmat ivaros alakjai a szőlő levelén fejlődő bevonaton gömb alakú áttelelő képleteket fejlesztenek. Ezek éretlen alakjai már augusztusban is kialakulhatnak.

2017. augusztus. 29.
Baktériumos rothadás a termésben

A nyár végén, ősz elején kialakult párás, harmatos, vagy csapadékossá váló időjárásban a dió termések korai hullását tapasztalhatjuk. Ennek gyakori oka, hogy a termést már a nyár folyamán fertőzhetik baktériumok. A termés héjon jelentkező barna foltok szárazon, vagy nedvesen rothadnak és a kisebb, nagyobb pusztuló foltok a termés zöld burkán belül a terméshéjon át a termésre is átterjedhetnek. A diószemeket kettévágva jól láthatóvá válik a folyamat. A betegség a leveleken is megjelenhet szintén elbarnuló foltokkal.

2017. augusztus. 21.

A nyár időjárásától és a talajállapottól függően már a kora nyári időszakban megjelentek a sárgulás tünetek kerti növényeinken. Hol a kánikula okozta stressz hatása miatt sárgult le hirtelen a leander levele, hol a szőlőtőkén jelentek meg rendellenes elszíneződő, sárguló levelek. Az okokat növénykultúrától és környezetétől függően kell megvizsgálni, mielőtt megpróbáljuk orvosolni a tüneteket.

2017. augusztus. 03.

Tisztelt Partnereink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy termékkínálatunkban mától megtalálható a Borkén folyékony változata, vagyis a "Borkén" oldat (E228)
Részletes információkat és felhasználási javaslatot a termék adatlapján, a "Termékek" menüpontban találhatnak.

2017. augusztus. 03.

Tisztelt Partnerünk!

2017. július. 30.

A gyakori heves esőzések jó fertőzési körülményeket teremtettek a gombakórokozóknak. A hosszú időn át tartó levélnedvesség a levelek fertőzését segítette, az intenzív eső és szél a talajból vagy a légmozgással továbbjutó kórokozókat támogatta a fertőzendő felületre jutásban. A fertőzés bekövetkezését követő időjárás és a növényállomány állapota dönti majd el, hogy kialakulhat e erős fertőzés vagy járvány, ami a termést veszélyezteti.

2017. július. 21.

Zöldség ágyásokban a nyári tartós meleg időjárás állandósulásával több kártevő jelent meg, amely bosszúságot okoz a betakarítást váró kerttulajdonosoknak. A levélzöldségeken tömegével jelentkező károsítók pl. bolhafélék ellen nehéz az ideális védekezési módszert megtalálni, hiszen a folyamatosan szedni kívánt petrezselyem, rukkola, sóska, spenót, fűszernövények rovarölő szeres kezelése az élelmezés-egészségügyi várakozási idő kivárását is szükségessé teszi. Ezt érdemes betartani és jó, ha tudjuk, hogy az adott növénynél pontosan mennyi ez az időtartam.

2017. július. 06.

Ha baktériumról van szó, akkor sokan ijedve kapják fel a fejüket, hiszen ez a kórokozó a köztudatban egy agresszív károsító csoportként ismert a növényvédelemben is. Fertőzését leghatékonyabban a megelőzéssel célszerű kezelni, mert, ha az időjárási körülmények kedvezőek számára, akkor jelentős károkat okozhatnak. A számukra kedvező csapadékos, párás közegben gyorsan szaporodnak, míg szárazságban a felületi fertőzések nehezen terjednek. A fás szövetekben élő fajaik gyakran mechanikai úton pl.

Oldalak

Válaszolunk kérdésére

Szezonális ajánlatunk - Borkén